Monday, 29 October 2007

حاجات المطبخ لكل عروسة


-طقم حلل صاج (انتبهوا طقم الصاج بيكون تقيل لكن الخفيف هو الي بحرق الاكل)
\ او 2 حله تيفال للرز بمقاسين مقاس صغير ليكي ولجوزك ومقاس اكبر لو عندك عزومه
-طقم (بيكون مكون من 3 او 5 قطع) صاج للبواقي غطاءه بلاستيك
-لبانه ( لو بتشربوا لبن عادى مش مبستر )
-كنك استلس كفايه 3 احجام مختلفة
-حامل كنكه
- طقم طاسات تيفال ( 3 احجام مختلفة )
-براد (استلس او زنك ) او تجيبي بويلر بالكهرباء احسن بس اللي السخان بتاعه مش باين اصح لكم
-3صينية تيفال مدور -2 = مستطيل -
طقم البيركس (مش ضروري)-
صفيحة رز (شياطة)-
طاسه لقليه البطاطس والفراخ ( غويطة )-
طقم صيني
-طقم صيني للمطبخ (لاستعمالكم الشخصي )مهو مش معقوله هتاكلوا فى الغالي وتكسروا فيه قبل مايشفوه الضيوف -منخل سلك
-مضرب بيض يدوي(للبشلميل والكريم كرامي
)-6كوبيات للماء
-6مجات للشاي
-كاسات عصير 12زى بعض او (6 رفيع و 6 واسع ) للنيش
-طقم خشاف
-اطباق للجلي والرز بللبن
-شفشق للمطبخ بلاستيك واخر للسفرة
-طقم كوبيات 6 للنيش
-طقم خشاف(للنيش)-
اطباق جاتوة لو الطقم الاساسي مفهوش
-سكريه واحده للبيت واحده للضيوف
-طقم البهارات
-برطمانات بلاستيك للدقيق - البهارات الزياده
-طبق فاكهه
-طبق تورته(ينفع للكنافه)
- ملاحتين(واحده للمطبخ ولو مفيش في طقمك تجيبي واحده للضيوف)
-6فنجاين قهوة(لو مفيش في الطقم)
-علب جبنه (5 كفايه بمقسات مختلفه) ويفضل المستطيل منه
-مقصوصه للبطاطس
-طقم توزيع للغرف واخر للسفرة
-مبشرة-قطاعه بطاطس شيبسي-قطاعه بيتزا (او سكينه الجلاش) شبه سكينه المعجون
- مصفه استلس كبيرة او وسط-
مصفه بلاستك بحجمين وجيبي واحده ضيقه عشان المكرونه واالرز
- مسن-
مساكه جاتوه ( لو مافيش في الطقم )
-اطباق بلاستك لغسي الفاكهه والخضار باحجام
- طبق استلس او بلاستك غويط للعجن
-مغرفه لبن-فوارة لبن
-هون-
حوامل سخن كفايه 3 للضيوف وزيهم لاستخدام البيت
-كيس غساله عشان الشرابات
-قطاعه خشب او بلاستك ويفضل اتنين واحده للخضار وواحده للحمه
-طقم معالق للضيوف
-معالق فرادني كفايه 6 معالق وشوك ولو بتستعملو سكاكين
-معالق صغيرة فرادني و6شوك صغيرين-
صواني تقديم بلاستيك للبيت وصنيه عشا
-صواني تقديم للضيوف 3مقاسات كفايه
-مقورة
- سكاكين مطبخ كبيرة ومشرشرة وعاديه
-ماشه للشوي-
فرشه خضا
ر-صفايات حوض
معالق خشب كفايه 2 للحلل التيفال
-صنيه كيك ممكن 2 -كب كيك لو شاطرة في الحلويات
كمان صنيه تارت-
عصارة برتقال-عصارة لمون-
هراسه ثوم
-صفايه معالق للحوض-
مقص سمك
-طفايه سجاير-
ولاعه-
فتاحه علب وفتاحه زجاجات
-ترابيزة مكوة
-مشمع لدولايب المطبخ-
ادوات نضافه(جردل مساحه مكنسه خشنه ومنشه ناعمه وفرشه وجروف وفرشه شيش ناعمه وفرشة لغسل السجاد وجردل زبالة وسبت غسيل ومشابك غسيل خشب وبلاستيك لللانجيري عشان ماتعلمش فيها )
-فرشه للسمن-
برام فخار
-هراسه بطاطس-
شوايه للحمه فوق البوتاجاز -
مخرطة ملوخية -
غطاء للطرطشة ( بس الاستلس بيصدي هاتي المطلي اسود)
-قطاعة بيض
-فوط مطبخ 6 ( لتنشيف الايد )
- ليفة مواعين

No comments: