عجة اليبض
دايما الأولاد مش بيحبوا البيض المقلي , و عادة بيرجعوا بالسندوتشات زي ما هي , هقولكم طريقة نعمل بيها البيض تخلي طعمة مختلف و يحبوه
المقادير
• 4 بيضات
• نص كوباية زيتون أسود ( متقطع صغير )
• معلقة بقدونس مقطع صغير ( ممكن نستغنى عنها لو الولاد مبيحبوهوش )
• فلفل رومي مقطع ترنشات صغيرة ( حسب الرغبة و حسي ما تحبيه )
• معلقة زبدة كبيرة ( ممكن زيت زيتون )
• ملح و فلفل و بهارات ( حسب الذوق و اللي انتي بتفضلية )
الطريقة
• نضرب البيض و نضيف ليه الزيتون و القدونس و الملح و الفلفل الأسود و نخلطهم كويس جدا .
• نحط القلاية على النار , و ندهنها زبدو أو زيت زيتون , مقدار قليل جدا , و نحط عليه الفلفل عشان يادوب يشم النار بس و بتحمر حبة صغيرين
• نضيف الخليط بتاعنا و نوطي عليه النار 5 دقايق لحد لما يستوي كويس ,
• نرفعه من على النار و ممكن نضيف ليه مايونيز أو زيتون مقطع صغير على الوش او بقدونس حسب الرغبة
• نقطعة و نعمله للأطفال و ان شاء الله هيعجبهم جدا
بالهنا و الشفا
عجة البطاطس
أكلة فيها قيمة غذائية عالية جدا , و كمان طعمها لذيذ جدا .. و لها طرق كتير جربوا و قولولي ايه رأيكم
المقادير
• 5 بيضات
• 2 بطاطس كبيرة
• بصلة متوسطة
• بقدونس حسب الرغبة ( انا بحط حزمة كاملة )
• ملح و فلفل اسود و بهارات ( حسب الذوق )
الطريقة
• نبشر البصل كويس و نبشر البطاطس و البقدونس , و نضبفهم على بعض و نحط عليهم البهارات و الملح و الفلفل و نقلبهم على بعض كويس جدا ,
• نضيف البيض عليهم و نقلب الخليط كله كويس
• نحط خمس معالق زيت و نسخنهم في القلاية و نضيف مقدار كبشة من الخليط , و نستنى عليها 10 دقايق تقريبا على نار متوسطة لحد لما تحمر و نروح قالبنها على الناحية التانية
• نفس الحكاية برضه على الوش التاني بنسيبها 10 دقايق لحد لما تحمر كويس و مش بنحركها ولا نقلبها خالص عشان تبقا متماسكة
• نفضل نكرر الموضوع دا لحد لما الخليط يخلص
• يا ريت منحاولش نسيب الخليط دا قبل ما نسوية كتير , و كمان منعملوش و نشيلة في التلاجه مثلا عشان تاني يوم , لأنه ممكن يسود عشان البطاطس اللي فيه بتتأكسد
بانية الباذنجان بالصلصة
مش عارفه لو حد جرب الباذنجان البانيه ولا ل , بس هو برضه طريقة حلوة عشان الولاد يحبوا الباذنجان و الكبار كمان لأن فيه فوايد كتير جدا
• 2 باذنجان كبير
• زيت زيتون للقلي و الصلصة
• 2 كوباية بقسماط ناعم
• 2 بيضه
• ملح و فلفل و كمون
• موتزاريلا / جبنة بارميزان او تركي ( رومي) مبشورة
• 4 طماطم مقطعة مكعبات
• بصلة مفرومة
• 2 فص ثوم
• 2 معلقة كبيرة صلصة
الطريقة
• نغسل الباذنجان كويس و نقطعة شرايح و نغليه على النار و نضيف لماء الغلية الملح و زيت الزيتون و نقليه نص سلق مش سلق كامل .
• بعد كدا نحط زيت على النار و نحط عليه البصلة المفرومة و الثوم و نستنى انها يكون لونها ذهبي
• نضيف الطماطم و الصلصة و الملح و الفلفل و نقلب كويس و نستنا عليها تتسبك
• نضرب البيض في طبق و نضيفله الملح و الكمون و رشة فلفل صغيرة
• نغطس الباذنجان بعد لما نخرجه من السلق ( نص سلق ) في البيض و بعد كدا نغطيه بالبقسماط
• نرصه في صينية جنب بعض , و نحط فوق كل واحده من الصلصة اللي عملناها و بعد كدا نحط على كل واحده الجبنة الموتزاريلا و الجبنة الرومي و شوية زيت زتون
• ندخله الفرن ربع ساعه يستوي و هنعرف انه استوي لو دخلنا فيه شوكة هنلاقيها بتدخل و تطلع بسهولة
دايما الأولاد مش بيحبوا البيض المقلي , و عادة بيرجعوا بالسندوتشات زي ما هي , هقولكم طريقة نعمل بيها البيض تخلي طعمة مختلف و يحبوه
المقادير
• 4 بيضات
• نص كوباية زيتون أسود ( متقطع صغير )
• معلقة بقدونس مقطع صغير ( ممكن نستغنى عنها لو الولاد مبيحبوهوش )
• فلفل رومي مقطع ترنشات صغيرة ( حسب الرغبة و حسي ما تحبيه )
• معلقة زبدة كبيرة ( ممكن زيت زيتون )
• ملح و فلفل و بهارات ( حسب الذوق و اللي انتي بتفضلية )
الطريقة
• نضرب البيض و نضيف ليه الزيتون و القدونس و الملح و الفلفل الأسود و نخلطهم كويس جدا .
• نحط القلاية على النار , و ندهنها زبدو أو زيت زيتون , مقدار قليل جدا , و نحط عليه الفلفل عشان يادوب يشم النار بس و بتحمر حبة صغيرين
• نضيف الخليط بتاعنا و نوطي عليه النار 5 دقايق لحد لما يستوي كويس ,
• نرفعه من على النار و ممكن نضيف ليه مايونيز أو زيتون مقطع صغير على الوش او بقدونس حسب الرغبة
• نقطعة و نعمله للأطفال و ان شاء الله هيعجبهم جدا
بالهنا و الشفا
عجة البطاطس
أكلة فيها قيمة غذائية عالية جدا , و كمان طعمها لذيذ جدا .. و لها طرق كتير جربوا و قولولي ايه رأيكم
المقادير
• 5 بيضات
• 2 بطاطس كبيرة
• بصلة متوسطة
• بقدونس حسب الرغبة ( انا بحط حزمة كاملة )
• ملح و فلفل اسود و بهارات ( حسب الذوق )
الطريقة
• نبشر البصل كويس و نبشر البطاطس و البقدونس , و نضبفهم على بعض و نحط عليهم البهارات و الملح و الفلفل و نقلبهم على بعض كويس جدا ,
• نضيف البيض عليهم و نقلب الخليط كله كويس
• نحط خمس معالق زيت و نسخنهم في القلاية و نضيف مقدار كبشة من الخليط , و نستنى عليها 10 دقايق تقريبا على نار متوسطة لحد لما تحمر و نروح قالبنها على الناحية التانية
• نفس الحكاية برضه على الوش التاني بنسيبها 10 دقايق لحد لما تحمر كويس و مش بنحركها ولا نقلبها خالص عشان تبقا متماسكة
• نفضل نكرر الموضوع دا لحد لما الخليط يخلص
• يا ريت منحاولش نسيب الخليط دا قبل ما نسوية كتير , و كمان منعملوش و نشيلة في التلاجه مثلا عشان تاني يوم , لأنه ممكن يسود عشان البطاطس اللي فيه بتتأكسد
بانية الباذنجان بالصلصة
مش عارفه لو حد جرب الباذنجان البانيه ولا ل , بس هو برضه طريقة حلوة عشان الولاد يحبوا الباذنجان و الكبار كمان لأن فيه فوايد كتير جدا
• 2 باذنجان كبير
• زيت زيتون للقلي و الصلصة
• 2 كوباية بقسماط ناعم
• 2 بيضه
• ملح و فلفل و كمون
• موتزاريلا / جبنة بارميزان او تركي ( رومي) مبشورة
• 4 طماطم مقطعة مكعبات
• بصلة مفرومة
• 2 فص ثوم
• 2 معلقة كبيرة صلصة
الطريقة
• نغسل الباذنجان كويس و نقطعة شرايح و نغليه على النار و نضيف لماء الغلية الملح و زيت الزيتون و نقليه نص سلق مش سلق كامل .
• بعد كدا نحط زيت على النار و نحط عليه البصلة المفرومة و الثوم و نستنى انها يكون لونها ذهبي
• نضيف الطماطم و الصلصة و الملح و الفلفل و نقلب كويس و نستنا عليها تتسبك
• نضرب البيض في طبق و نضيفله الملح و الكمون و رشة فلفل صغيرة
• نغطس الباذنجان بعد لما نخرجه من السلق ( نص سلق ) في البيض و بعد كدا نغطيه بالبقسماط
• نرصه في صينية جنب بعض , و نحط فوق كل واحده من الصلصة اللي عملناها و بعد كدا نحط على كل واحده الجبنة الموتزاريلا و الجبنة الرومي و شوية زيت زتون
• ندخله الفرن ربع ساعه يستوي و هنعرف انه استوي لو دخلنا فيه شوكة هنلاقيها بتدخل و تطلع بسهولة
No comments:
Post a Comment