سلطة الحمص
فيه كذا طريقة ليها , انا هقول طريقة سهلة و ممكن ننوع فيها
المقادير
• ربع كيلو حمص
• بصلة مبشورة ناعمة
• فصين توم مفرومين
• لمونة كبيرة معصورة
• 2 ثمرة طماطم مقطعة تقطيع صغير
• 2 فلفل رومي او فلفل حراق حسب الرغبة ( مقطع ترنشات )
• معلقتين كبار زيت زيتون
• ملح , فلفل , كمون (نص معلقة)
• 1/4 معلقة بيكربونات صوديوم
أهم حاجه في الموضوع كله النقع بتاع الحمص . انا بنقعه حوالي 12 ساعة ,
• تغسلي الحمص كويس جدا , و تحطيه في حلة فيها ميه و تضيفي البيكربونات و تسبيه 12 ساعة ( من بالليل مثلا للصبح )
• بعد كدا بتغسلية تاني كويس جدا , و تحطيه في حله و تغطيه بالمية و تحطيه على النار تكون متوسطة , لحد لما يغلي , و أول ما يغلي توطي عليه عشان يستوي .. ( متسبهوش يستوي أوي و الأحسن ان كل حمصة تكون متماسكة و ميفرولش)
هنا باه فيه طريقتين للسلطة ,
1. الطريقة الأولي :
• نحط الحمص على البصل والفلفل الأخضر و الطماطم و نخلطهم كويس
• نخلط التوم و الزيت و اللمون و الملح و الكمون و الفلفل الأسود و نضيف الخليط دا على خليط الحمص
• بيتقدم بارد أو سخن حسب ما تحبيه
2. الطريقة التانية :
• نحط الزيت و التوم و البصل على النار لحد لما يبقا لونهم دهبي , و بعد كدا نضيف لهم الطماطم و اللمون و الكمون و الملح و الفلفل الأسود
• نضيف الغليط على الحمص و نحط الفلفل للتجميل
فيه اضافات كتير للسلطة دي
1. ممكن اجيب قطعتين توست و اقسمهم مربعات صغيرة و احطهم في عصير اللمون و اضيفهم للخليط
2. ممكن معلقة مايونيز مضاف لها اعواد كرفس و بقدونس تضاف من فوق
3. ممكن علبة زبادي تضرب لحد لما تبقا ناعمة و يضاف لها بقدونس مقطع صغير و حبة ملح صغيرين و تتحط على الوش
بطاطس بالمايونيز
السلطة دي طعمها لذيذ , و كمان ممكن ننوع فيها كتير أوي , انا هقولكم على طريقتها و ممكن تضيفوا براحتكم
المقادير
4 حبات بطاطس
4 معالق كبيرة مايونيز
حزمة بقدونس مفروم
ملح / فلفل
زيت زيتون
عصير ليمون
زيتون مقطع
الطريقة
نقطع البطاطس مكعبات و نقليها في الزيت ( ممكن نسلقها الول و بعد كدا نقليها عشان متبقاش لونها احمر أوي من القلي )
نخلط البقدونس و المايونيز و الزيتون و الملح و الفلفل و اللمون مع بعض
نصب الخليط على البطاطس و بتتقدم سخنه . بالهنا و الشفا
فيه كذا طريقة ليها , انا هقول طريقة سهلة و ممكن ننوع فيها
المقادير
• ربع كيلو حمص
• بصلة مبشورة ناعمة
• فصين توم مفرومين
• لمونة كبيرة معصورة
• 2 ثمرة طماطم مقطعة تقطيع صغير
• 2 فلفل رومي او فلفل حراق حسب الرغبة ( مقطع ترنشات )
• معلقتين كبار زيت زيتون
• ملح , فلفل , كمون (نص معلقة)
• 1/4 معلقة بيكربونات صوديوم
أهم حاجه في الموضوع كله النقع بتاع الحمص . انا بنقعه حوالي 12 ساعة ,
• تغسلي الحمص كويس جدا , و تحطيه في حلة فيها ميه و تضيفي البيكربونات و تسبيه 12 ساعة ( من بالليل مثلا للصبح )
• بعد كدا بتغسلية تاني كويس جدا , و تحطيه في حله و تغطيه بالمية و تحطيه على النار تكون متوسطة , لحد لما يغلي , و أول ما يغلي توطي عليه عشان يستوي .. ( متسبهوش يستوي أوي و الأحسن ان كل حمصة تكون متماسكة و ميفرولش)
هنا باه فيه طريقتين للسلطة ,
1. الطريقة الأولي :
• نحط الحمص على البصل والفلفل الأخضر و الطماطم و نخلطهم كويس
• نخلط التوم و الزيت و اللمون و الملح و الكمون و الفلفل الأسود و نضيف الخليط دا على خليط الحمص
• بيتقدم بارد أو سخن حسب ما تحبيه
2. الطريقة التانية :
• نحط الزيت و التوم و البصل على النار لحد لما يبقا لونهم دهبي , و بعد كدا نضيف لهم الطماطم و اللمون و الكمون و الملح و الفلفل الأسود
• نضيف الغليط على الحمص و نحط الفلفل للتجميل
فيه اضافات كتير للسلطة دي
1. ممكن اجيب قطعتين توست و اقسمهم مربعات صغيرة و احطهم في عصير اللمون و اضيفهم للخليط
2. ممكن معلقة مايونيز مضاف لها اعواد كرفس و بقدونس تضاف من فوق
3. ممكن علبة زبادي تضرب لحد لما تبقا ناعمة و يضاف لها بقدونس مقطع صغير و حبة ملح صغيرين و تتحط على الوش
بطاطس بالمايونيز
السلطة دي طعمها لذيذ , و كمان ممكن ننوع فيها كتير أوي , انا هقولكم على طريقتها و ممكن تضيفوا براحتكم
المقادير
4 حبات بطاطس
4 معالق كبيرة مايونيز
حزمة بقدونس مفروم
ملح / فلفل
زيت زيتون
عصير ليمون
زيتون مقطع
الطريقة
نقطع البطاطس مكعبات و نقليها في الزيت ( ممكن نسلقها الول و بعد كدا نقليها عشان متبقاش لونها احمر أوي من القلي )
نخلط البقدونس و المايونيز و الزيتون و الملح و الفلفل و اللمون مع بعض
نصب الخليط على البطاطس و بتتقدم سخنه . بالهنا و الشفا
سلطة بابا غنوج
المقادير
2 باذنجانة كبيرة
كوباية زبادي
3 فصوص ثوم مفرومين
ملح / فلفل اسود / ليمون / ملعقة زيت / ممكن طحينة و مايونيز للي يحب برضه
الطريقه
نحط الباذنجان في الفرن و نسيبه لحد لما يتشوى , بنعرف انه اتشوى من ريحته و كمان لو حطينا فيه شوكه هتدخل و تطلع بسهولة يبقا كدا معناه انه استوى
فيه طريقه لإضافة نكهة مميزة قبل لما نشويه ننقعه في ميه و ملح و شطة و فلفل و ليمون , و نخرم الباذنجان عشان يتشرب الميه بالنكهة بتاعتها و بيدي نتيجه حلوة اوي
بعد لما يتشوى بنقشرة و نحطه في طبق و نحط عليه الإضافات بتاعتنا كلها ., و نهرس الخليط كله لحد لما يوصل للقوام اللي نحبه
ممكن نضيفله مايونيز او طحينة مع عيدان كرفس , و كمان ممكن نضيف نص معلقة كريمة , بتبقا تحفه , و بالهنا و الشفا
المقادير
2 باذنجانة كبيرة
كوباية زبادي
3 فصوص ثوم مفرومين
ملح / فلفل اسود / ليمون / ملعقة زيت / ممكن طحينة و مايونيز للي يحب برضه
الطريقه
نحط الباذنجان في الفرن و نسيبه لحد لما يتشوى , بنعرف انه اتشوى من ريحته و كمان لو حطينا فيه شوكه هتدخل و تطلع بسهولة يبقا كدا معناه انه استوى
فيه طريقه لإضافة نكهة مميزة قبل لما نشويه ننقعه في ميه و ملح و شطة و فلفل و ليمون , و نخرم الباذنجان عشان يتشرب الميه بالنكهة بتاعتها و بيدي نتيجه حلوة اوي
بعد لما يتشوى بنقشرة و نحطه في طبق و نحط عليه الإضافات بتاعتنا كلها ., و نهرس الخليط كله لحد لما يوصل للقوام اللي نحبه
ممكن نضيفله مايونيز او طحينة مع عيدان كرفس , و كمان ممكن نضيف نص معلقة كريمة , بتبقا تحفه , و بالهنا و الشفا
سلطة التومية
التومية ليها كذا طريقة , و كل طريقة لها طعم مختلف , انا هستبعد الطريقة اللي فيها البيض , عشان المشاكل اللي على البيض دلوقتي لأن اللبيض فيها بيكون مش مستوى .
هتكلم على طريقتين سهلين جدا , واحدة بالزبادي و واحدة بالبطاطس
الطريقة الأولى
المقادير
• 3 حبات بطاطس متوسطة
• 5 فصوص توم
• معلقة مايونيز كبيرة
• ملح و فلفل أبيض ( حسب الرغبة)
• لمونتين معصورين ( ممكن نزود أو نقلل حسب كل واحد بيحب ايه )
• معلقة زيت زيتون
الطريقة :
• طبعا بنغسل البطاطس كويس جدا و بعد كدا بنقطعهم شرائح و بنحطهم في حلة ميه على النار و نققشر فصوص التوم و نحطها عليه
• ناخد بالنا من نضافة البطاطس لأننا هنستخدم مية السلق بتاعتها , يا ريت يا جماعة محدش يتهاون في نضافة أي حاجه لأن دا أكل بيدخل جوة الجسم .
• بعد لما الميه تغلي و البطاطس تتسلق , نصفيها و ناخد البطاطس و الثوم و نحتفظ بالميه على جنب
• نحط البطاطس و الثوم في الخلاط و نضيف ليهم المايونيز و عصير الليمون و و الملح و الفلفل و معلقة الزيت و نخلطهم في الخلاط , و نضيف من الميه بتاعت السلق عليهم عشان نحدد كثافة التومية
• حسب الرغبة بتاعت كل واحد , فيه ناس بتحبها سايلة و في ناس بتحبها متماسكة شوية , أنا عن نفسي بنصح يكون قوامها زي الطحينة , بتكون لذيذة و ليها نكهة مميزة في القوام دا .
• بعد كدا بنحطها في التلاجه يوم واحد , و بتتقدم باردة .
• ممكن نحط على الوش ورق كرفس صغير للتجميل و بالهنا و الشفا
الطريقة التانية :
المقادير
• 3 علب زبادي
• 2 فصوص توم
• معلقتين مايونيز
• ملح و فلفل أبيض حسب الرغبة
الطريقة :
• بنحط كل المقادير على بعض , و ممكن يكون الثوم مفروم من الأول
• نضربهم كلهم في اخلاط بس مش كتير , أو الأحسن نضربهم بالمضرب اليدوي
• بتتقدم ساقعة , و ممكن نضيف كرفس للتجميل , بالهنا و الشفا
No comments:
Post a Comment