Monday 17 March 2008

akalat gdida

سوسيس بالمشروم

- 5 حبات سوسيس الوسط اللي هو بالظبط طوله قد الشبر
- 1 فلفل رومي ( حلقات )
- 1 بصله وسط ( حلقات )
- 1 طماطم وسط ( حلقات )
- 1 علبة ماشروم مقطع حلقات
- 1 ماجي + 2 كوب ماء
- 2 م/ك صلصة أو معجون طماطم
- ملح + فلفل
- شطه ( اختياراي ) ممكن نحط بدلها قرنين فلفل ( اختياري برده )
- ½ ملعقه صغيرة بهارات مشكل ان وجد
- 2 م/ك زيت
- جبنه شيدر مبشور
الطريقة:

- نحط الزيت في مقلايه غويطه وكبيرة او حله عادي اللي يريحكوا ونشوح فيها البصل والفلفل والطماطم لغاية ماتددبل مش تتحرق اوك ونكون محضرين السوسيس مقطع حلقات وياريت نغير شويه في شكله يعني نقطعه بالورب كده زي مثلا ما بيقطعوا الخيار في المطاعم بورب يكون شكلها اسطواني وبعدين ندوب الماجي في كوبايتن الميه ونحط الملح والفلفل والبهارات وحبة شطه بس ده اختياري أو قرنين الفلفل ونعمله ميكس وندوب فيه الصلصه ونصبها فوق السوسيس وبعدين نسيبها كده تغلي غلوتين ونحط الماشروم لانه بيكون شبه مستوي ونسيبها كده لغاية ما الصلصة تتسبك يعني تتقل كده ونطفي عليها والاحسن دوقوها شوفوها نقصه ملح او حاجه.
- نجيب صينية فرن كبيره على قد الكمية ونحط فيا الخلطه كلها بعد ما استوت ونحط فوقها الجبنه الشيدر المبشور انا برجح الجبنه الشيدر اللي بتكون قطعة واحدة ونبشرها في البيت لان الجبنه الموزريلا مش بتسيح حلو وبتكون لسه شكلها زي ماهو ولونها بس حو اللي بيتغير، المهم بعد مانحط الجبنه من فوق نحطها في الفرن ونفتح عليها من فوق لغاية ما الجبنه تسييح ولونها يبقى دهبي كده وتجنننننننننننننننننننننن.

وبالهنا والعافيه عليكوا،،،



سلطه التبوله
المقادير
ربع كوب برغل
3 لمون
15 حزمه بقدونس
1 حزمه نعناع
2 خيار
4 طماطم
2 بصل اخضر
ملح+زيت زيتون

الطريقه
ينقع البرغل في الماء بعد غسلة جيدا مع بعض الليمون و الملح
ويغطي جيدا حتي لا ينشف لمده نصف يوم
يفرم البقدونس باليد حتي لا يكون ناعم اوي ويفرم معه النعناع
ويقطع الخيار والطماطم مكعبات صغيرة
ويقطع البصل ايضا
نضع كل هذ المكونات فوق بعضها
وعند الاكل نضع البرغل وزيت الزيتون والليمون وبعض الملح
وبالهنا والشفا



صينيه البطاطس والدجاج
المقدير:
1 دجاجه مسلوقه ومفرومه...3 ك بطاطس مسلوق ومهروس..1ك بصل مفروم
2م ك زيت ..1\4 ك سمن..1\2 جبنه موزاريلا ..1ك حليب سائل..قشطه
1\3 ك بقسماط..ملح وفلفل ابيض وقرفه
البشاميل:
1م\ك دقيق..2ك ماء سلق الدجاج...2م\ك سمن..ملح وفلفل والثوم الباودر
الطريقه
يحمر البصل في الزيت ثم يضاف الدجاج ويتبل بالملح والفلفل والقرفه
يخلط البطاطس مع السمن والحليب ويقلب على النار حتى يصبح متجانس
يحضر البشاميل:
بتقليب الدقيق مع السمن ثم يضاف الماء ويقلب حتى يغلط قوامها ويتبل بالمذكور ثم تضاف القشطه
يضاف الدجاج الى البشاميل ويقلب على النار لمده دقيقتان
يسكب خليط الداجاج في الصينيه ثم يوضع خليط البطاطس ثم الجبنه ثم البقسماط وتخبز حتى تحمر السطح وتقدم ساخنه

No comments: