Friday 7 March 2008

البيكاتا بالشامبنيون ( المشروم أو عيش الغراب)

طبعا لازم اتأكد الأول من كل حاجه عندي ولا لأ . . المقادير دي بتكفي تقريبا من 4 ل 5 أشخاص .

كيلو لحم بتلو مقطع شرائح .. تقريبا بيطلعلي 15 شريحة في المتوسط ,

كوباية و نص عيش غراب (شامبنيون) تقريبا 150 جرام و بيبقا متقطع شرايح و بيتباع جاهز

كوباية دقيق

• 4 معالق كبيرة زبدة

• نص كوباية كريمة لباني

• بصلة مفرومة

• ملح و فلفل


فلفل أبيض

الطريقة

الفكرة في البيكاتا ان المكونات بتاعتها كلها بتكون فيها طعم واحد و دا هيبان من طريقة العمل بتاعتها .

• بنغسل اللحمة كويس , و نتبلها بملح و فلفل و مية البصل ( بنحط ملح و فلفل على كل اللحمة حسب مقدار كل واحد ما بيحب الملح , و بنعصر البصل المفروم عشان ينزل المية بتاعته على اللحمة و نقلبهم على بعض ) و نسيبها 10 دقايق تقريبا عشان تكتسب طعم التتبيلة .

ممكن نعصر في الأول على اللحمة لمونة علشان زيادة النظافة و كمان بتقلل نسبة الكوليسترول في اللحم , و مش بتأثر على الطعم خالص متخافوش :)

• بعد كدا بنجيب نص كوباية الدقيق أو اكتر شوية و نحط فيها اللحمة , ممكن نزود شوية دقيق كمان للحمة لحد ما تتشرب الدقيق , و تتغطي بيه كويس

• نجيب معلقتين زبدة و نحطهم على النار ,

• دلوقتي احنا هنشوح اللحمة , قطعة قطعة نحمرها من الجنبين , و هنلاقي احيانا الزبدة بتقل ممكن نزود زبدة شوية برضه , بس منحطش كتير , و هنلاقي لون اللحمة بني فاتح يبقا كدا معناه انها اتشوحت .

• نجيب طاسة تانية و نحط فيها معلقة زبدة و نضيف عيش الغراب و نقلبة لمدة 5 دقايق .
• و بنطلعة من الطاسة .

• في نفس الطاسة نجيب اخر معلقة زبدة نحطها و نحط عليها معلقتين دقيق و نفضل نقلب الدقيق لحد لما يبقا لونة دهبي , ناخد بالنا انه ميتحرقش

• نشيله من على النار و نضيف كوباية مية و مقدار الكريمة و نقلبهم على بعض ببطئ عشان يبقا قوام سميك .

• نحطه تاني على النار و نفضل نقلب ( الخطوة دي مهمة ) بنفضل نقلب لحد ما يغلي , النار لازم تكون متوسطة , و مع التقليب المستمر عشان ميعجنش ,

• لو لقيتيه هيعجن ممكن تضيفي نص كوباية ميه ((دافيه)) مش ميه من الحنفية .

• أول ما يغلي نجيب عيش الغراب و نحطه عليه و نحط اللحمة نوطي النار و برضه نقلبه لمدة 5 دقايق (التقليب عشان الخليط يبقا سايح و ميعجنش) و لو لقيناة هيعجن برضه بنفس الطريقة نحط نص كوباية ميه دافيه ( مش من الحنفية)


• و احنا بنقلب نحط الملح و الفلفل ( دايما الملح و الفلفل في أي أكل حطيه في الآخر عشان الأكل يحتفظ بقيمته و طعمه )

• أول ما الصلصة تغلي مع عيش الغراب و اللحم نطلع اللحمة في طبق التقديم و نصب عليها الخليط و تتقدم سخنه

• ممكن عشان التقديم نحط فروع من البقدونس .. و بالهنا و الشفا

No comments: